Чим закушують червоне вино: напівсолодке, сухе

Сучасне життя вирує і постійно жене кудись міського жителя. Так хочеться ввечері прийти зі служби і розслабитися, відігнавши від себе купу проблем. А як найкраще підняти собі настрій? Звичайно, келихом хорошого червоного вина. А чим ви закусываете благородний напій?

Щоб не зустріти ранок з раскалывающейся головою і не мучитися від похмілля, необхідна грамотно підібрана закуска до червоного вина. Саме вона дарує людині ще більше задоволення від випитого, повністю розкриваючи всі нюанси смаку і аромату спиртного.

Історія рубінового напою

Вперше виготовленням цього алкоголю люди зайнялися більше 10 тисячоліть тому. Червоне вино – один з найдавніших спиртних напоїв. Ще Гіппократ успішно виліковує рубіновою рідиною мігрень і проблеми зі шлунком, а Юлій Цезар навіть ввів в меню для своїх піхотинців червоне вино в цілях підвищення військового духу і зміцнення тіла».

Червоне вино міцно вкоренилася в життя стародавніх народів. З цим напоєм пов’язано безліч легенд і міфів. Жерці використовували його для численних ритуалів. Для Середземномор’я червоне вино стало невід’ємною частиною культури.

Сучасний світ відвів почесну місію стати головним виробником цього спиртного сонячної Франції, що славиться своїми виноградниками. Червоне вино стало французьким національним напоєм.

На думку багатьох експертів, життя і здоров’я французів на порядок вище, ніж у представників інших культур.

Саме французи створили своєрідну культуру пиття благородного напою. Їх кухня знаменита багатим розмаїттям жирної, калорійної їжі. Може, тому вино надає на них благотворний, оздоровчий вплив?

Користь червоного вина

На таку важливу тему варто поговорити окремо. Але відразу можна сказати, що користь принесе тільки якісний рубіновий напій, виготовлений за всіма технологіями виробництва.

Неякісне червоне вино, зроблене кустарним і недолугим способом, завдасть організму непоправної шкоди, незалежно від наявності гарної закуски.

Таємниця благотворного впливу напою на людський організм криється в його складі. Цю користь дарує провину гарний виноград, з якого виготовляють вино:

Танін. Активне з’єднання з групи дубильних кислот. Саме танін дарує винному спиртного колір і початкове якість. Це природний, натуральний консервант, який захищає напій від окислення.

Потрапляючи в організм, танін благотворно впливає на кровоносну систему, забезпечуючи необхідну еластичність судин. Це добре позначається на роботі всієї серцево-судинної системи.

Флавоноїди. Натуральні антиоксиданти, непохитно захищають клітини внутрішніх систем від негативного впливу вільних радикалів. Завдяки флавоноїдам клітини тіла набувають стійкості і довголіття.

Активні речовини, опиняючись в організмі, ефективно стимулюють і підвищують роботу імунної системи, тренуючи її на напади різних вірусів. До флавоноїдам, які містить виноград, відносяться наступні:

  • катехін;
  • кверцетин;
  • ресвератрол.
За темою:  З чого роблять абсент: що це таке

Ці цілющі біоактивні сполуки наводять порядок клітинний метаболізм печінки. Завдяки цьому, печінковий орган підвищує свої регенераційну здатність.

Крім основних активних речовин, в натуральному червоному вині у великій кількості містяться мікро — і макроелементи і цілий комплекс вітамінів. Ці складові нормалізують кров’яний складу, покращують роботу міокарда і підтримують весь організм в тонусі.

Дуже важливо при споживанні червоного вина не зловживати ним. Адже до складу напою входить етиловий спирт, який при попаданні в організм у великій кількості, завдає здоров’ю непоправної шкоди.

Іноді навіть медики рекомендують приймати (в помірних кількостях) натуральне червоне вино. Воно стає корисним при діагностуванні у людини наступних патологій:

  • анемія;
  • виснаження;
  • авітаміноз;
  • розлад ШКТ;
  • ослабленість після важких хвороб;
  • інфекційні захворювання (грип, пневмонія, ГРЗ, бронхіт, ОРВІ).

Користь хорошого червоного вина вже давно доведена. Келих коштовного напою стабілізує апетит, нормалізує кислотне середовище шлунка, знімає стресові ситуації і покращує сон.

Рекомендує приймати рубіновий напій і стоматологи. На думку зубних лікарів, гарне червоне вино захищає емаль і ясенну тканину зуба від руйнування і негативного впливу бактерій.

Винно-закусывательная традиція

Принципом культури винопиття вважається повне виключення тих продуктів, які своїм смаком і ароматом знижують аромат, властивий червоному вину. Така закуска під вино просто стане «вбивчою»:

  1. Салати і страви, серед інгредієнтів яких є майонез.
  2. Гострі маринади, соуси, у складі яких використовується оцет і спеції (м’ята, ваніль, кориця).
  3. Горіхи різних сортів. Але тут є нюанси, горіхова закуска не годиться лише для червоних сухих вин, що володіють тонким і вишуканим ароматом.

Розповідаючи про те, які закуски подають до вина, можна виявити одне правило. Червоні вина з простим і нескладним ароматом подаються разом з вишуканими закусками, що володіють багатим складом і яскравим смаком. А ось під напої з більш складним ароматом йдуть закуски прості, позбавлені вираженого смаку.

Сомельє не радять одночасно з вживанням червоного вина палити. Кальян, сигари і сигарети здатні повністю «вбити» вишуканий винний аромат.

Так що завзятим курцям доведеться зробити істотну паузу, якщо вони, звичайно, бажають повністю насолодитися рубіновим напоєм. Відмовитися від куріння стоїть за 2-3 години до вживання червоного вина.

Універсальні закуски

Існують загальні правила вибору закусок, які не залежать від того, якого виду вино розглядається: сухе, напівсухе або солодке. Що подають до червоного вина, ознайомтеся зі списком універсальних продуктів:

  1. Оливки.
  2. Хлібні вироби.
  3. Різноманітні види сирів.
  4. Овочі, приготовані на грилі.
  5. Спекотне, приготовлене із м’яса дичини
  6. Всі страви, приготовані з червоного м’яса.
  7. Закуски іспанської кухні (Хамон, Паелья, Топас).
  8. Страви кухні Італії (паста, лазанья, спагеті, піца).
За темою:  Алкогольний напій Блейзер: скільки градусів

У світі червоних вин існує і власний універсальний напій. Це рожеве вино, яке чудово поєднується з усіма видами закусок. Володіючи легким, невибагливим смаком, воно підійде до м’яса і риби, фруктів і різних десертами, м’ясних/рибних паштетів і морепродуктів.

Розбираємося в «закусочної» світі

Благородне вино рубінового кольору традиційно подається з шашликом, смачним смаженим м’ясом. Такий вид закусок поширений при проведенні виїзних гулянок, коли люди відпочивають на пікніку або дачі. Але для вин різної міцності і консистенції потрібно закуска різного виду.

Закуска до сухого червоного вина

Такі вина володіють кислуватим і терпким смаком. Фахівці-сомельє рекомендують не відразу пити сухі вина, а трохи потримати їх на повітрі відкритими. Такий спосіб допоможе повністю розкрити смак напою і «очистить» його. Що слід подати до столу?

  1. Ковбаси та інші пряні копченості.
  2. М’ясні страви, відтінені спеціями.
  3. Фрукти. Ідеальними вважаються апельсини, груші і персики.
  4. Салат, зроблений із сиру та м’яса різних сортів. Такий салатик нейтралізує дуже насичену кислотність вина. Доречним стане і м’ясна нарізка.
  5. Хороший сир. Сирне блюдо доповнить і урізноманітнити терпкуватий присмак. Буде краще, якщо подати сир, порізаним на скибочки і усаженным на шпажках разом з оливками.
  6. Тарталетки. Стануть відмінною прикрасою столу, яке очолює сухе червоне вино. Начинкою тарталеток може послужити гострий ароматний сир або ніжний м’ясний паштет.

Фахівці не радять в цьому випадку захоплюватися фруктами, зате їх можна щедро включити в список тієї закуски, що подають з білим вином. Фруктовий надлишок з одночасним вживанням сухого червоного спиртного може послужити погану службу. Переб’є всі відчуття і навіть викликає печію. Краще звернути більше уваги на сири та м’ясні вироби.

Чим закушують червоне напівсолодке вино

Такі напої заслужено користуються особливою любов’ю і широкою популярністю. Вважаються, що напівсолодкі вина універсальні і підходять до будь-якого приводу і закусок. Але й у такого напою існують свої певні правила, що стосуються закусок:

  1. Дичину. Це ідеальна закуска до полусладкому провину. Але зверніть увагу, щоб м’ясо не було занадто важким і жирним.
  2. Нарізка з сиру. Відмінним вибором стане вишуканий сир з нальотом цвілі. Така закуска на любителя і її можна замінити іншим сирним виглядом, але тільки не вершковим.
  3. Десерти. Тут можна дати волю фантазії. До полусладкому ідеально підходять всі види десертів, але особливо солодкі пудинги, бисквитики і листкові пиріжки.
  4. Овочі. Але не всі, згодяться страви із цвітної капусти і артишоків і спаржі.
За темою:  Як правильно пити віскі і чим закушувати

При подачі на стіл червоного напівсолодкого вина, потрібно знати одне правило. Такий напій не поєднується з численними морепродуктів. В дуже крайньому випадку, якщо під рукою нічого немає, можна прикрасити стіл креветками і рибу жирних сортів.

Солодкі види вина

Цінителі, знавці рубінових спиртних напоїв, стверджують, що подібне спиртне зовсім не потребує закуски. Але є ті ідеальні продукти, які допоможуть підкреслити незвичайність смаку і аромату такого спиртного. Щоб оригінально відтінити і показати весь винний смак, вибирайте до нього такі закуски:

  1. Пряне м’ясо та червона риба.
  2. Шоколад гірких сортів. Не варто нагадувати, що цей продукт повинен бути тільки натуральним.
  3. Сир. Знову ж не всякий. До солодких видами червоних вин ідеально підходить тільки один сирний вигляд – з блакитною цвіллю.
  4. Фрукти. В цьому випадку слід зупинити вибір на фруктах з кислинкою. Кращою закускою стануть: ананаси, грейпфрути, апельсини, гранати, мандарини, смородина (особливо червоний), лимони, журавлина, ожина. Також можна знайти і яблука, сливи, виноград і абрикос кислих сортів.

При виборі закусок намагайтеся дотримуватися одного правила: їжа не повинна мати занадто солодким присмаком. Такі низькокалорійні закуски до вина (гострі, пряні і солоні) стануть відмінно контрастувати з солодким вином.

Краща закуска для кріплених вин

А чим закушують вино справжні цінителі, вибираючи його з міцних, міцних сортів? Традиційно такі напої подає в якості аперитиву, перед застіллям. Вважаються, що кріплені червоні вина відмінно підвищують і збуджують апетит.

Цінителі-винороби стверджують, що вина таких сортів практично не поєднуються ні з чим. Але їх нерідко подають до:

  1. Червоного м’яса.
  2. Страв з тунця.
  3. Наваристого супу.
  4. Сиру гострих сортів.
  5. Баранячому шашлику.

Міцний рубіновий напій можна чудово закусити різними шоколадними десертами або гірким шоколадом, горіхами і будь-якими фруктами. Міцні червоні вина не користуються особливою популярністю і п’ють їх справжні любителі, які цінують благородний відпочинок.

MAXCACHE: 0.39MB/0.00723 sec