Як називається пиво з горілкою: що буде, якщо змішати

Пиво і горілка – найбільш популярні та продаються спиртні напої. Саме вони і присутні здебільшого на різних вечірках і дружніх посиденьках. Багато обивателі, свято вірячи, що зниження міцності ніяк не впливає на майбутнє (ранкове) самопочуття, спокійно п’ють після міцного міцного ароматний хміль. Часом навіть запиваючи пивом більш насичене по міцності спиртне.

Хочете знати, що буде, якщо змішати пиво з горілкою? Це перетвориться на величезну помилку. Яка проявиться на наступний ранок у вигляді нестерпного головного болю і яскравими ознаками похмільного синдрому. Саме змішування горілчаного і пивного напою призводить до стільки сумних наслідків у вигляді нестерпного похмілля. Чому?

Цей знаменитий «йорж»

Напевно всім відомо, що суміш пива з горілкою називається «йорж». Легендарний коктейль, відомий на всьому пострадянському просторі. До речі, цікава історія створення цього дивною, але дійсно «ершистой» для сприйняття алкогольної суміші.

Йорж радянський

Вважається, що коктейль горілка з пивом бере свій початок в далекі часи Радянського Союзу. У той час в пивних ларечках міцна горілка не продавалася зовсім. А пиво, представлене в торгових точках, була слабенькою і найчастіше вже розведеним водою, зовсім не «бере за душу».

Винахідливі громадяни, яким дуже хотілося після важкої трудової зміни посидіти і відвести душу, придумали вихід. Який? Створити йорж, пиво з горілкою, геніально і просто. Та ще й ефективно. Та ще й безпечно, адже в ті часи до пияцтва ставилися дуже жорстко.

У часи СРСР розпивати спиртне в громадських місцях заборонено. Обличчя, яке потрапляло у п’яному вигляді, суворо каралося аж до приміщення його під варту або насильного приміщення в ЛТП (лікувально-трудовий профілакторій).

Одних тільки сухих законів за часів Союзу було проведено декілька:

  • 1918-1923;
  • 1929;
  • 1958;
  • 1972;
  • 1985-1990.
За темою:  Скільки відсотків алкоголю в пиві

Що робив кмітливий люд? З пивного келиха отпивалось енну кількість хмелю і непомітно, під столом, вдалині від пильних очей продавщиці, туди підливалася «біленька». Колір пива від цього не мінявся, зате фортеця зростала в рази. А потім сильний напій не поспішаючи смакували і подсасывали, насолоджуючись бажаним ефектом сп’яніння.

Екскурс в історію

Йорж, як називається пиво з горілкою, за деякими іншими джерелами, володіє набагато більшою і багатою історією. Згідно з історичними свідченнями, такий коктейль виник ще в XIX столітті. Купецтво, яке існувало в ті часи, славилося своєю економічністю і ощадливістю.

У кожному багатому домі існувала звичка – залишки страв після рясних застіль збиралися в одну велику купу. З такими ж правилами ставилися і до спиртного. Для цих цілей існував навіть спеціальний посудина, куди вливалося все залишилося спиртне. Отримана «вогняна» алкогольна маса і отримала назву «йорж».

Наслідки легковажності

Хоч ми вже живемо в зовсім іншій реальності, коли прилавки маркетів просто ломляться від достатку найрізноманітнішого алкоголю, люди також охоче змішують горілку і пиво, як в стародавні часи. Це відгомін минулого, сидить вже у нас в генах? Або просто цікавість і бажання скуштувати нове?

Неважливо, що спонукає людей до настільки ризикованих експериментів. Важливо, що на ранок людина від такого узливання зіткнеться з жахливими наслідками. Вони полягають в наступному:

  1. Більш легкий по фортеці хміль, змішуючись в шлунку з «важкою» горілкою, активізує процеси бродіння. В результаті етанол в посиленому кількості стане надходити в кров, а нещасний організм просто не встигне все переробити. Що в результаті? Важка алкогольна інтоксикація. Якщо випити багато такого коктейлю, людина може відключитися, впасти в стан глибокого сну, а вранці не пам’ятати наслідки минулого веселого вечора.
  2. Людський організм, отримавши сильну інтоксикацію, не забуде негативно позначитися на загальному стані здоров’я. При спробі похмелитися, страждалець приведе себе до нового і ще більш важкого сп’яніння з відповідними сумними для самопочуття проблемами.
За темою:  Алкогольний напій Блейзер: скільки градусів

Але що найнебезпечніше – це можлива відмова та вихід з ладу підшлункової залози. Орган, відповідальний за нормальне функціонування шлунка, особливо чутливий до даного змішування спиртних напоїв. Все це і призводить до появи важкої похмільного синдрому, з якого (в особливо важких випадках людину можна вивести лише в умовах стаціонару.

MAXCACHE: 0.38MB/0.00387 sec