Як правильно пити коньяк і чим закушувати

Коньяк – один з популярних алкогольних напоїв, які мають власну культуру пиття і володіє неповторним ароматом. Так як в напої міститься досить високий відсоток алкоголю, його вживання без закуски вельми проблематично. Цей напій має велику популярність і серед жінок, так як на його основі виготовляється величезна кількість алкогольних коктейлів.

Коньяк – благородний напій для справжніх цінителів міцного алкоголю.

Історія елітного алкоголю

Перший розлив алкоголю відбувся у Франції наприкінці шістнадцятого сторіччя. Для його виготовлення, французькими виноробами, були використані надлишки винної продукції, що пройшли процес дистиляції. Популярність коньяку приніс монарх Людовик XIV, який був великим поціновувачем алкоголю. З часом коньяк отримав настільки величезне поширення, що став своєрідним символом своєї країни і предметом національної гордості. Назвою для алкоголю стало назва провінції, де було налагоджено перше виробництво. Вже у вісімнадцятому сторіччі у Франції були культивированы спеціальні будинки, де подавався цей елітний напій.

Як правильно закушувати

Коньяк – той вид алкоголю, який вимагає певного підходу до його розпивання. Коли йдеться про естетичну культуру вживання коньяку, то для створення таких умов необхідно виконати три простих правила.

  1. Правило 1. Для коньяку використовується спеціальний посуд.
  2. Правило 2. Коньяк не повинен бути холодний.
  3. Правило 3. Елітний алкоголь вимагає правильної закуски.

Справжній коньяк, виготовлений у Франції або за французьким рецептом, не любить холодних умов. Саме тому виробники рекомендують зберігати цей напій в сухому, теплому, захищеному від сонячних променів місці. Для того щоб розкрити весь букет аромату напою, потрібно розливати його в спеціальні келихи. Посуд обов’язково повинна бути виготовлена з кришталю.

Для того щоб максимально зрозуміти весь смак, коньяк потрібно вживати маленькими ковтками. Одним з кращих додатків для подібного алкоголю може стати справжня сигара. Справжні гурмани та поціновувачі напою говорять про те, що перед його вживанням потрібно випити невелику чашку свіжозавареного кави.

Деякі люди вважають, що такий алкогольний продукт самодостатній і закушувати його неприпустимо. Але з-за високої міцності напою не кожен здатен це зробити. Закуска під коньяк повинна підкреслювати аромат алкоголю, доповнюючи його і збільшуючи достоїнства цього алкоголю.

Завдяки довгому шляху, що складається з проб і помилок, був створений список продуктів, які ідеально поєднуються з коньяком. Ці рекомендації носять інформативний характер, тому що кожна людина повинна в першу чергу ґрунтуватися на своїх смаках.

Коли піднімається розмова про те, чим закушують коньяк за етикетом, першим ділом згадується чорний шоколад. Його гірчинка чудово поєднується з цілим букетом смаків цього напою, що робить цю пару ідеальним тандемом. Для вибору шоколаду можна скористатися простою формулою. Чим більше какао в шоколаді, тим менше вплив їжі на смакові якості алкоголю.

За темою:  Віскі: як пити з чим пити

Коньячний напій — далекий родич винного сімейства. Цей продукт також виготовляється з винограду, але в основі його виготовлення лежить дещо інша технологія. Завдяки подібному спорідненості, можна сказати про те, що закушувати коньяк можна більшістю закусок, придатних до винних виробів. Це можуть бути бутерброди з червоною ікрою або паштетом, страви з телятиною, птицею або бараниною.

Для того щоб відчути весь неперевершений аромат, краще закушувати коньяк свіжими фруктами або ягодами. Плоди обов’язково повинні бути стиглими. До коньяку підходять яблука, виноград і лимон. Ще одним прекрасним варіантом закуски є сирна нарізка. Майже кожен сорт цього кисломолочного продукту поєднується з елітним алкоголем. На питання, чим запивати коньяк можна відповісти наступне:

  • мінеральна вода без газу;
  • свіжозаварений зернової кави;
  • свіжовичавлений сік винограду.

Три цих напою знаходяться в списку традиційної «запивки» до алкоголю.

Деякі люди говорять про те, що закуска у вигляді морепродуктів також чудово поєднується з цим благородним напоєм. Закуска з мідій і устриць підійде далеко не кожному, проте кожен, хто пробував подібне поєднання, стверджує, що смак алкоголю розкривається по-новому.

Справжні експерти і гуру естетичного споживання алкогольних продуктів, кажуть, що такий напій не допускає взагалі ніяких варіантів закуски. Тільки вживання в чистому вигляді здатне залишити справжнє присмак напою.

Як підібрати закуску

Зі сформованого алкогольного етикету можна виділити головне правило вживання алкоголю. Всі основні страви і закуски повинні вибиратися під алкогольний напій, а не навпаки. До питання вибору страви необхідно підійти з великою відповідальністю. Існує десяток правил приготування основних страв під коньяк, однак з усіх слід виділити тільки кілька.

Коли мова йде про приготуванні м’ясних страв, процес їх виготовлення не повинен супроводжуватися додаванням ароматних спецій і солі. Ці добавки можуть не дати коньяку розкрити себе. Крім того, обраний сорт м’яса не повинен містити багато жиру і бути важко засвоюваним для організму.

Вибір фруктів залежить від країни, в якій був виготовлений напій, а точніше, від кліматичних умов. Коли коньяк виготовляється в країнах з жарким кліматом, для закуски потрібно використовувати виноград або полуницю. Можна використовувати сік з цих продуктів, але цей сік не повинен містити в собі цукор або його замінники. Ідеальним рішенням стане подача на стіл свіжого продукту.

До дарів моря у гурманів зазвичай не є певних вимог. Єдине, про що говорять експерти, це необхідність свіжості продуктів.

Коньяк один з елітних напоїв, тому важливо знати, як правильно пити коньяк і чим закушувати. Необхідно створити всі необхідні умови для естетичного споживання коньяку. Крім того, при складанні меню необхідно ґрунтуватися не тільки на своїх смакових перевагах, а й на смаки гостей.

За темою:  З чого роблять абсент: що це таке

Культура пиття

Знати, чим закушують коньяк з етикету не достатньо для того, щоб добитися правильного ефекту розкриття напою. Способи його вживання містять безліч правил і полягають в декількох методиках. Цей вид алкоголю відноситься до елітних напоїв, тому дуже важливо підготувати всі необхідні атрибути.

Коньяк до столу необхідно подавати трохи охолодженим, але це не означає, що його можна зберігати в холодильнику. За кілька годин до застілля, напій можна покласти у відро з холодною водою, або поставити біля вікна. Сильна заморозка елітного вироби може призвести до появи запаморочення або нападів нудоти. Коньяк подається в спеціальній посудині, яка має форму груші. Такий келих має назва тюльпан і продається в декількох варіантах виконання. В більшості випадків відмінності полягає в дизайні і обсязі келихів.

Дуже важливо правильно пити напій, вживати продукт потрібно повільно, насолоджуючись кожним ковтком. Зазвичай подібний алкоголь зберігається у спеціальних льохах, але також ідеально підійдуть алкогольні бари або шафи. Перед тим як приступити до вживання напою слід випити чашечку зернової кави і викурити кубинську сигару.

Естетика подачі напою полягає в тому, що для цього необхідно перелити коньяк в спеціальний графин. Зазвичай такі графини йдуть комплектом з келихами. Запах їжі в приміщенні може призвести до того, що непередаваний аромат коньяку просто не розкриється.

Правила вибору алкоголю

Купівля елітного алкоголю завжди супроводжується труднощами вибору. Сьогодні досить складно відрізнити справжній коньяк від умілої підробки. Для того щоб порадувати себе і своїх гостей якісним продуктом, потрібно з відповідальністю поставитися до його купівлі.

Для початку необхідно вибрати правильний магазин, що торгує подібними виробами. У гонитві за низькою ціною, може бути втрачено якість товару. Аналіз більшості підробок призвела до невтішних висновків. У більшості випадків, це не благородний виноградний напій, а спирт з додаванням барвників і ароматизаторів. Вживання такої продукції може завдати значної шкоди здоров’ю.

Якісний продукт продається тільки в місцях, які зарекомендували себе. Звичайно, ціни в таких магазинах здатні вразити своєю висотою, необізнаного людини. Коньяк один з напоїв з високої цінової категорії. Перед покупкою необхідно уточнити у продавця дату і місце виготовлення продукту.

У більшості випадків коньяк виготовляється у Вірменії та Франції. Про це свідчить невелика рядок на упаковці коньяку. Подібний напій розлитий в пляшки, що мають оригінальну форму і красивий дизайн. На етикетці обов’язково має бути маркування. Поєднання букв «КВ» говорить про те, що напій має витримку більше семи років. Про витримки напою можна судити і по його манері стікання по пляшці. Коли рідина має певну в’язкість і дуже повільно стікає, можна говорити, що напій володіє належною якістю. Наявність подібних факторів збільшує вартість алкоголю в кілька разів.

За темою:  Скільки калорій в 100 грам горілки

Два способи змішування коньяку з напоями

Коли споживач знає про те, що правильно закушувати коньяк, як правильно вибрати напій, саме час поговорити про приготуванні коктейлів. Подібні напої воліють жінки, так як коньяк в чистому вигляді досить важкий алкогольний продукт.

Коктейль з колою

При приготуванні такого коктейлю необхідно дотримуватися певних суворих рамок. Співвідношення напоїв повинно становити рівні пропорції. Тільки в цьому випадку можна домогтися правильного смаку.

У келих наливається колу і тільки після неї слід додавати алкоголь. Коли витримка алкоголю перевищує двадцятирічний рубіж, дуже легко зіпсувати смак подібного напою. Рівне співвідношення всіх інгредієнтів коктейлю призводить до того, що його смак досить міцний. Для того щоб знизити градус, можна скористатися наступними пропорціями:

  • три чверті кола;
  • одна чверть коньяку.

У подібну суміш можна додати кубики льоду або невеликий шматочок лимона. Лимон надає напою витончений і неповторний смак. Крім того, цей цитрусовий плід надає будь-якого коктейлю на основі алкоголю, легкість у використанні.

Безсумнівний плюс подібних напоїв полягає в тому, що відсутня необхідність вибору закуски. Напій п’ється дуже легко і підійде для вечірок будь-якого типу.

Кавовий коктейль

З моменту запуску коньяку в широке виробництво, було випробувано безліч варіантів для складання коктейлів. Дуже складно перерахувати, що поєднується з коньяком, і які продукти краще використовувати. Самий популярний і поширений коктейль складається з суміші кави та алкогольного напою. У більшості випадків подібної сумішшю зловживають справжні «кавомани» для того, щоб надати напою невелику родзинку.

Існують і більш складні рецепти, які вимагають деяких зусиль для їх приготування. Для того щоб приготувати подібний коктейль, в коньячну чарку засипається кілька ложок кави. Після чого додається десять чайних ложок напою. У цю суміш додається ще одна порція кави. Отриману масу заправляють коньяком до кордону келиха. Напій повинен вистояти близько десяти хвилин. Коли інгредієнти будуть змішані, отриманий коктейль необхідно процідити за допомогою спеціального сита. Отриманий склад володіє неповторним багатством смаку і аромату.

Вживаючи елітний алкоголь необхідно пам’ятати, що подібні напої виготовляються для справжніх цінителів. Алкоголь вживається тільки свят та урочистостей. Для того щоб розкрити аромат і смак напою, необхідно ретельно продумати лист меню.

MAXCACHE: 0.39MB/0.00840 sec