Самий міцний алкоголь в світі в градусах

Алкогольна продукція — один із видів товарів, який найбільш часто купується. Завдяки багатству видів, що відрізняються за смаком і фортеці, кожен може знайти алкогольний продукт, ґрунтуючись на індивідуальних перевагах. Багатьом цікаво, як виглядає найбільш міцний алкогольний напій в світі і чому він визнаний таким.

Міцний алкоголь – напій на любителя, але і він користується величезним попитом.

Що таке міцний алкоголь

Для виготовлення міцного алкоголю використовується певна методика. Вона полягає в безперервній дистиляції його складу. Методика була винайдена майже два століття тому. Для виготовлення спиртовмісних напоїв використовується різне природна сировина. В залежності від географічної прихильності і традицій, для створення алкоголю може використовуватися як виноград, так і деякі сорти злакових культур. Саме завдяки цій особливості, різновиди та смаки напоїв, що містять алкоголь настільки багаті.

На території Росії та Польщі, великою популярністю користується горілка, для виготовлення якої використовується пшениця. У країнах Латинської Америки, де знаходяться багаті плантації цукрового очерету, національним напоєм вважається — ром. Набирає популярність мексиканська текіла виготовляється з особливого виду кактуса – мексиканська блакитна агава.

В європейських країнах для виготовлення алкоголю використовується виноград. З цієї рослини виходять такі напої, як вино, коньяк і бренді. У країнах з холодним кліматом, де відсутня можливість вирощувати вищеперелічені культури, для виготовлення алкоголю використовується картопля. З цього коренеплоду виготовляють такі напої, як віскі і аквавіт.

Крім тих напоїв, що були описані вище, величезною популярністю користається наступна продукція:

  • джин;
  • кальвадос;
  • арманьяк;
  • абсент;
  • пиво;
  • саке.

Всю алкогольну продукцію можна розділити на дві умовні категорії. Ці категорії розрізняються за способом виготовлення. Головна відмінність полягає в тому, що при виготовленні першої категорії, напої витримуються протягом багатьох років, а представники другої категорії потрапляють у продаж відразу ж після виготовлення.

Напої міцністю перевищує сорок градусів

Асортимент таких напоїв багатий і різноманітний. Один з яскравих представників цієї категорії — це абсент. Для його виготовлення використовується полин і завдяки цьому напій має отруйний зелений колір. Міцність такого алкоголю може становити більше сімдесяти відсотків. З-за сильної фортеці і екзотичного складу, вживання абсенту може стати причиною появи галюцинацій. Протягом тривалого часу він був заборонений до продажу в більшості світових країн. Сьогодні абсент досить популярний і його можна знайти на полицях спеціалізованих магазинів.

Горілка з ялівцю більш відома як джин, володіє міцністю перебуває в позначці від сорока п’яти і п’ятдесяти чотирьох градусів. Напій готується за технологією, яка полягає в перегоні пшениці і ялівцю. В більшості випадків цей напій використовується як компонент для створення коктейлів.

З різних сортів винограду виготовляються такі напої, як граппа, чача і орухо. Кожен з цих напоїв є справжнім національним надбанням країн виробників. Фортеця продукту може становити від сорока п’яти до п’ятдесяти дев’яти градусів. Також до цих продуктів можна зарахувати і арманьяк. Цей напій по фортеці прирівнюється до бренді, а його цінність в чому перевершує звичайні коньяки.

За темою:  З чого роблять абсент: що це таке

Крім поширених продуктів, які відомі кожному, в цей список потрапили, і продукти, про існування яких майже ніхто не знає. Один з таких продуктів аргентинська чіча. Чіча — досить екзотичний продукт, адже для його виготовлення аборигенам доводиться годинами пережовувати зерна маїсу. Вийшла у роті масу плюють в спеціальний посуд. Коли вона заповнюється ємність заливається водою і настояти до того моменту, поки не почнуться процеси бродіння. Такий напій може викликати страшний похмільний синдром, що супроводжується гострими болючими відчуттями.

Алкогольний напій, що має самий нестандартний спосіб виготовлення — це щуряче вино, що є китайським народним надбанням. Фортеця продукту близько шістдесяти градусів. Для виготовлення використовуються спеціально вирощені щури. У напій потрапляють тільки дитинчата, які буквально тільки що з’явилися на світло. Звірків укладають у спеціальну пляшку, куди заливається горілка з рису. Для того щоб склад став придатний до вживання, необхідно настояти його протягом дванадцяти місяців.

Найміцніше пиво

Ще десять років тому мало хто міг сказати, що пиво міцний алкогольний продукт. Однак пивовари з Шотландії здивували весь світ, коли виготовили найміцніше пиво в світі. Напій, що має міцність у шістдесят п’ять градусів, отримав назву Armageddon. Напій має досить приємним смаком і ароматом. В основі рецепту приготування лежить використання таких складових, як пшениця, карамель і пластівці з вівсянки.

Трохи пізніше ці пивовари встановили ще один рекорд, пов’язаний з виготовленням пива. В середині дві тисячі тринадцятого року було виготовлено найміцніше пиво в світі. Міцність напою склала цілих шістдесят сім відсотків. Склад отримав назву «Snake Venom» і досі вважається самим міцним пивом.

Що міцніше горілка, віскі або коньяк

Цінителі міцного алкоголю часто заводять суперечка на тему, який з трьох продуктів більш міцний.

  1. У складі звичайної горілки міститься близько сорока відсотків етилу. Виготовлення напою полягає в змішуванні спирту і води, і дистиляційних процесів. Завдяки такому простому складу, виробництвом горілки займаються більш ніж половина світових країн.
  2. Коньяк по міцності не поступається горілці, але для його виготовлення використовується виноград. Відсоток вмісту спирту в цьому напої не перевищує сорок два градуси.
  3. Віскі – напій благородних лордів і естетів. Фортеця віскі може становити від сорока до шістдесяти градусів.

Топ 10 самих міцних напоїв

В цьому топі, зібрані найбільш міцні напої з усього світу. Серед перерахованих продуктів можна знайти такі види алкоголю, як:

  • джин;
  • арманьяк;
  • граппа;
  • віскі;
  • пиво;
  • чача;
  • ром;
  • абсент;
  • лікер;
  • горілка.

На основі розгляду всіх цих напоїв можна підвести підсумок, і виявити найбільш міцний алкоголь в світі, в градусах.

За темою:  Текіла: скільки градусів алкоголю

10 місце: Джин «Бомбей Сапфір»

Цей напій по праву може вважатися дорогоцінним каменем серед цієї різновиди напоїв. Вміст спирту в цьому продукті становить близько сорока семи відсотків. Назва «Джин» відбулося головною складовою напою – ялівцю. «Сапфір» виробляється в Англії і офіційно визнаний найбільш міцні джином у світі. З-за сильної фортеці продукт найчастіше використовується як основа при створенні коктейлів. Однак його можна використати і в чистому вигляді, попередньо додавши трохи льоду. Напій п’ється досить м’яко, а його аромат складається з нот ялівцю і цитруса.

9 місце: Арманьяк «Домен де жолен (jasmine jolene)»

У всьому світі цей вид алкоголю прирівнюється до коньяку. Але варто відзначити, що головна відмінність напоїв полягає в тому, що для їх виготовлення використовуються різні технології і сировину. «Домен де жолен (jasmine jolene)» виготовляється у Франції з тисяча дев’ятсот сімдесят третього року. Свою назву арманьяк отримав завдяки назвою маєтку, де він був виготовлений. Напій настоювався протягом тридцяти семи років і був відлитий лише у дві тисячі десятому році. Фортеця алкоголю склала сорок вісім відсотків завдяки тому факту, що за весь цей час, напій не фильтровался і не розбавляється. Цінителі стверджують, що аромат цього напою містить в собі ноти кави, міцного тютюну, фруктів. Вживати напій слід повільно, розтягуючи кожний ковток.

8 місце: Граппа «Білі Тосолини»

Цей цікавий склад родом з Італії. Для його виготовлення використовується виноградний макуха, а також стебла і кісточки рослини. Напій містить у своєму складі п’ятдесят відсотків спирту. Склад має кришталеву чистоту, а його аромат передає тонкий смак родзинок і виноградних ягід. Фруктовий післясмак стане справжнім подарунком для справжніх цінителів якісного алкоголю.

7 місце: Віскі «Гренфарклас 105»

Віскі – напій, який шанується з давніх часів. Його естетична цінність настільки велика, що продукт є справжнім шотландським надбанням. Найміцніше в світі віскі має фортеця в шістдесят градусів. Мало хто наважиться застосувати такий віскі в чистому вигляді, тому цю марку віскі часто можна побачити в суміші коктейлю. Віскі виготовляють із злакових культур і дріжджів. Після того, як напій готовий, він повинен настоятися протягом кількох років в спеціальних бочках із деревини. Саме із-за цієї особливості — аромат віскі має деревний відтінок. Віскі дуже популярний в Сполучених Штатах і Великобританії.

6 місце: Пиво «Зміїна отрута»

Цей сорт пива перевернув з ніг на голову всі уявлення про пивоварінні. Фортеця, складова шістдесят сім градусів, поставила цей сорт пива нарівні з такими напоями, як горілка та коньяк. Цей сорт був виготовлений чотири роки тому пивоварами з Шотландії. Щасливчики, яким вдалося спробувати цей продукт, говорять про те, що він має яскраво виражений і гострий присмак. Виробники рекомендують вживати свій продукт, як і інші види міцного алкоголю, те є у вигляді невеликих порцій.

За темою:  Абсент: скільки градусів алкоголю

5 місце: Грузинська Чача

Чача – справжнє національне надбання грузинського народу. Її фортеця становить сімдесят відсотків. Напій виготовлений з певних сортів винограду. Цікава особливість напою полягає в тому, що для його виготовлення використовуються ще недозрілі ягоди. Смак чачі досить міцний, а аромат володіє тонкими пахощами винограду.

4 місце: Ром «Бакарді 151»

Для виготовлення рому застосовується технологія, в основі якої лежить процес бродіння очерету і патоки. Самий міцний ром родом з південноамериканських країн та його фортеця становить сімдесят п’ять відсотків. Виготовлення «Бакарді» займає вісім років, протягом яких ром настоюється. Ром має своєрідний колір бурштину, а у його відтінках можна почути аромати ванілі і дубових деревних порід. Цей сорт спиртного має ряд престижних нагород і премій, що робить його самим титулованим спиртним.

3 місце: Абсент «Жак Сіно Чорний»

Виробництво абсенту, що носить ім’я свого виробника, знаходиться в Іспанії. Його склад був придуманий французьким дегустатором Жаком Сіно. Історія цієї марки абсенту налічує більше сотні років. Протягом майже сорока років продукт був заборонений через те, що його вживання могло стати причиною появи галюцинацій. Цей абсент володіє міцністю дорівнює вісімдесяти п’яти градусів. Склад має яскраве післясмак.

2 місце: Лікер «Эверклир»

Багато споживачі звикли до того, що лікер досить м’який продукт, що володіє солодким фруктовим смаком. У більшості випадків фортеця такого напою не перевищує тридцяти п’яти градусів. Але «эверклир» повністю руйнує ці уявлення. Американський продукт був занесений в книгу рекордів, як найміцніший представник своєї категорії. В народі «эверклир» отримав назву «вода диявола». Головна особливість полягає в тому, що при такому серйозному зміст спирту, склад не має яскраво вираженого смаку або запаху. Вживання цього лікеру в чистому вигляді не рекомендується. Напій заборонений на території тринадцяти штатів США, через його впливу на людський організм.

1 місце: Горілка «Братислава Спірітус»

Навіть незважаючи на те, що горілка один з яскравих представників міцних видів алкоголю, фортеця звичайного складу не перевищує сорока градусів. Однак польські виробники виготовили найміцнішу в світі горілку, вміст спирту в якій склало аж дев’яносто шість відсотків. Для виготовлення «братислави» використовуються злакові культури і картопля. Під час процесу виготовлення продукт проходить безліч стадій очищення, завдяки чому має кришталево прозорий колір. Виробник не рекомендує вживати цей продукт у нерозведеному вигляді.

MAXCACHE: 0.39MB/0.02514 sec