Скільки відсотків алкоголю в пиві

Хоч пиво і зараховується до напоїв з малим вмістом алкоголю, кожен сорт володіє певною міцністю. Перед придбанням напою, варто вивчити етикетку на пляшці, де зазначено процентний вміст етилового спирту. Про те, скільки алкоголю в пиві важливо знати людям, що володіють транспортним засобом, а також тим, у кого непереносимість алкоголю, спортсменам і тим, хто намагається вести тверезий спосіб життя.

Як дізнатися скільки спирту в напої

Для того щоб виявити вміст алкоголю в пиві і кількість етилового спирту, використовуються дві методики. Для початку потрібно сказати про те, що цифри, вказані на упаковці, відносяться лише до нижньої межі вмісту етилового спирту. Насправді, кількість етилу в продукті може бути трохи більше.

У європейських країнах кількість алкоголю в напоях вимірюється у відсотках від обсягу. У США, для того щоб виявити кількість етанолу, використовуються вагові частки. При купівлі американського пива, для того щоб дізнатися про фортеці пива, потрібно розділити на обсяг питома вага етанолу, який становить нуль цілих сімдесят вісім сотих. Приміром, якщо на упаковці зазначено, що фортеця продукту три з половиною відсотка, то у звичних для нас мірками це значення буде дорівнює чотирьом з половиною.

Так як питання, скільки градусів в пиві має досить велике значення, перед придбанням напою потрібно уточнити країну виробник. Коли пиво випускається американськими пивоварнями, потрібно пам’ятати про те, що за стандартами Європи і Росії, етилового спирту у продукті знаходиться набагато більше, ніж це вказано на упаковці.

Про сортах і видах

На міцність пива має великий вплив методика його виготовлення. Якщо відштовхуватися від фортеці, то можна розділити сорту на п’ять основних категорій:

  • безалкогольне пиво – фортецю від 0.15 до 1.45;
  • легке пиво – фортеця до двох відсотків;
  • класичне пиво – від 3.5 до 7 відсотків;
  • міцне – від 8 до 14 відсотків;
  • дуже міцне – понад чотирнадцять відсотків алкоголю.
За темою:  Коли день тверезості в Росії

Спосіб приготування пінного напою досить простий. Спочатку пивоваріння використовується тільки ячмінь. Коли напій дійде до певної кондиції у нього додають хміль, щоб додати аромат. Отримана маса повинна перебродити, після чого вона відправляється на перегонку. Після цього виходить готовий напій, що має у своєму складі етанол, сивушне масло, фітогормони та інші речовини.

Для того щоб поліпшити смакові якості, а також збільшити термін придатності використовуються різні консерванти та добавки.

Більшість класичних сортів мають міцність від трьох з половиною до чотирьох цілих сім десятих відсотка алкоголю. Для того щоб знизити концентрацію спирту використовуються спеціальні фільтри. Крім цього, для того щоб витягти етанол з готового продукту використовується методика пастеризації. Цей метод дозволяє знизити не тільки кількість етилового спирту, але і видалити з напою інші леткі речовини.

Дуже часто щоб збільшити міцність пива, під час варіння використовується цукор. Таке пиво проходить кілька етапів заморозки. Грунтуючись на цьому, можна сказати про те, що міцні сорти містять в собі більше калорій. Подібними знаннями потрібно володіти кожному, хто стежить за фігурою або використовують дієту.

Також на збільшення ваги можуть впливати такі речовини, як фітогормони. Дані речовини володіють подібною структурою з естрогенами – жіночими статевими гормонами. Їх потрапляння в організм може стати причиною появи проблем з ендокринною системою, що і стає основою для набору ваги.

Крім цього, фітогормони чинять негативний вплив на організм. Так, їх велика концентрація в організмі стає причиною пригнічення статевих гормонів. Тривале вживання пива в ненормованих кількостях призводить до того, що чоловіче тіло починає перебудовуватися в жіноче, з’являється груди і збільшуються стегна. В жіночому організмі відбуваються зміни, в результаті яких з’являється рослинність на обличчі і змінюється тембр голосу.

За темою:  Як вибрати алкотестер для особистого використання

Про безалкогольному сорті

Незважаючи на те, що цей напій позиціонується на ринку як повністю безалкогольний продукт, невелика кількість етилового спирту в пиві є. Відсоток алкоголю становить близько однієї одиниці на сто міліграмів.

Такий напій має лише запахом пива, проте присмак напою зовсім інший.

Технологія приготування даного сорту нічим не відрізняється від більш звичних споживачеві. Єдиний нюанс пов’язаний з тим, що даний сорт проходить більше етапів очищення і дистиляції. Тільки з допомогою даної методики можна домогтися мінімальної міцності напою. В результаті подібних хитрощів і збільшених витрат на виробництво, готову безалкогольне пиво має ціну, що значно перевищує вартість більш міцних аналогів.

Незважаючи на невелику фортецю, подібним видом алкоголю краще не захоплюватися. І мова йде не про те, що з допомогою напою дуже складно захмеліти. Головним у цьому питанні є те, що зловживання безалкогольним сортом пінного, може стати причиною сильних навантажень на внутрішні органи. У таких сортах міститься велика концентрація кобальту, який має негативний вплив на органи ШКТ.

Неприпустимо використовувати подібний напій дітям, які не досягли вісімнадцяти років і жінкам протягом терміну вагітності. Фахівці говорять про те, що від вживання пива потрібно утриматися людям, що мають проблеми з роботою травної системи або наявністю хронічних захворювань печінки.

Про міцні сорти

Давайте розглянемо, скільки спирту в пиві міцних сортів. Звичайна методика пивоваріння дозволяє отримати напій міцністю не вище п’яти градусів. Для приготування більш міцної продукції використовуються дорогі компоненти, що сприяє збільшенню ціни готового продукту.

Крім того, сама технологія пивоваріння має декілька відмінностей. У складі пива збільшується кількість цукру та інших необхідних компонентів. Після приготування продукт проходить безліч етапів заморозки, для того щоб позбутися від зайвої рідини.

За темою:  Самий міцний алкоголь в світі в градусах

Для прикладу можна привести американську марку пива «Самуель Адамс», у складі якого двадцять шість відсотків етилового спирту. Крім того, на території Штатів популярна марка «Дайв», міцність якої близько двадцяти дев’яти відсотків. Для їх виготовлення використовуються дріжджі, які застосовуються для приготування шампанського. Існують сорти пива, які після заморозки настоюються в бочках, де раніше наполягав віскі.

MAXCACHE: 0.38MB/0.00543 sec