З чим п’ють горілку: чим закушувати

Горілка вважається російським національним алкогольним напоєм, який отримав популярність у всьому світі. У зв’язку з цим багатьом людям стає цікаво, як правильно пити горілку і чим закушувати цей вид алкоголю. Існує думка, що в якості закуски потрібно вибирати жирну їжу, яка буде сприяти засвоєнню етилового спирту. Але насправді картина зовсім інша. Поєднання важкої їжі і алкоголю призводить до того, що внутрішні органи просто не в змозі впоратися з подвійним навантаженням, що стає причиною отруєння. Саме тому потрібно приділити увагу правильній закусці, що подається до спиртного.

Як вчинити запити або закусити

Існують дві певні категорії людей: одна закушує алкоголь, а інша його запиває. Що з цього краще і що менше шкодить організму сказати досить складно. Послідовників у обох способів вживання горілки досить багато.

Фахівці ж кажуть про те, що запивати спиртне неприпустимо. Запивка може стати причиною прискорення п’янкого ефекту від алкоголю. Якщо людина вживає спиртне досить часто, то подібні дії можуть стати причиною проблем з роботою внутрішніх органів. Саме тому медики говорять про те, що використовувати після алкоголю тільки рідина неприпустимо.

Вживати спиртне потрібно під правильну закуску.

Трохи про правильної закуски

Давайте ознайомимося, чим закушувати горілку правильно. Плануючи застілля, рекомендуємо звернути вашу увагу на наступні прості, але вишукані закуски.

Солоні або мариновані огірки. Такий вид закуски відмінно скрашує алкоголь, завдяки своїм смаковим якостям. Огірочки під горілку стали своєрідним стереотипом уявлення російської людини. Плюс цього варіанту полягає в тому, що в комплекті з огірками йде розсіл, який може стати порятунком від похмілля на наступний ранок.

Оселедець. Тут ми не будемо розглядати приготування такого складного страви, як оселедець під шубою. У закуску до горілки відмінно підійде і риба, нарізана на шматочки, в які додано цибулю і масло. Час, необхідний на приготування цієї страви становить кілька хвилин.

Розглядаючи питання, з чим п’ють горілку, не можна не згадати про сало. Причому метод приготування цієї закуски не має великого значення. Для подачі на стіл можна використовувати як копчене, так і смажене або солоне сало. Відмінним варіантом можуть стати бутерброди з Бородінського хліба, копченого сала і зелені. Такі бутерброди можуть виступити, як доповнення до гарячих страв або салату.

Консервовані овочі. Закуска для горілки повинна складатися з овочів, багатих вітамінами. Безліч корисних речовин є в консервованої капусті, помідорах і кабачках. Можна використовувати болгарський перець або продукти з сімейства бобових. Такий варіант ідеальний для тих ситуацій, коли кількість вживаного алкоголю не перевищує пари чарок.

М’ясо. Шашлик та інші види страв, що мають у своєму складі шматки смаженого м’яса одна з найпопулярніших закусок до алкоголю. Для приготування страв можна використовувати різні сорти. Доцільніше використовувати куряче філе або телятину. При приготуванні шашлику потрібно вибрати правильний маринад. Від цього залежить не тільки смак готового блюда, але і його м’якість. Для приготування маринаду можна використовувати мінералку, сік лимона, столовий оцет, деякі вина і навіть томатний сік.

Смажена або тушкована картопля. Ідеальний варіант гарнір для м’ясних страв. Цей коренеплід містить в собі безліч корисних речовин, які допомагають засвоюватися важкої їжі. Для того щоб поліпшити смак картоплі, в готову страву можна додати зелені.

Холодець і гриби. Холодець одна з найбільш правильних закусок до алкоголю. Це желеподібна маса обволікає стінки шлунка і не дає етилового спирту потрапити в кровотік. З великою різновиди грибів, алкоголю підходять тільки гливи, печериці та опеньки. Їх можна використовувати як в смаженому, так і маринованому вигляді.

Салати з свіжих овочів. Як вже було сказано раніше, овочі містять у собі весь комплекс необхідних речовин для організму. Вітаміни, що містяться в таких продуктах, можуть знизити навантаження на організм і запобігти появі похмілля. Крім того, подібний вид легких закусок можна приготувати за лічені хвилини.

Бутерброди. Ця нехитра закуска зможе прикрасити ваш стіл, перед подачею основної страви. Всі вищеперелічені продукти можна комбінувати з житнім хлібом, багетом або батоном. Одна з кращих закусок, з чим можна пити горілку – це бутерброди з маслом та ікрою.

Як правильно запивати алкоголь

Незважаючи на рекомендації фахівців про утримання від запивки алкоголю іншими рідинами, багатьом з людей важко відмовитися від такої звички. Беручи до уваги те, якої шкоди це завдає організму, можна спробувати використовувати для запивки ті напої, які завдадуть здоров’ю мала кількість шкоди.

Говорити про те, з чим краще пити горілку потрібно почати з молока. Цей продукт володіє певним впливом на печінку, завдяки яким орган збільшує свої захисні функції. Запивка у вигляді молока здатна знизити вплив етилового спирту на внутрішні органи. Також потрібно відзначити, що в складі молока знаходяться певні компоненти, які можуть знешкодити шкідливі речовини в сурогатному продукті. Замість молока можна використовувати і кефір, який володіє тими ж властивостями.

А ось від чаю у вигляді запивки краще всього відмовитися. Цей напій сприяє прискоренню засвоєння внутрішніми органами алкоголю, що призводить до швидкого сп’яніння. Крім чаю, не можна використовувати такі рідини, як мінеральна вода, кола й інші газовані напої.

Часто при застіллях використовуються поєднання алкоголю та фруктового соку. За фактом, сік — це рідина, яка має негативний вплив на організм в комбінації з алкоголем. З іншого боку, в багатьох фруктах міститься безліч корисних речовин і мікроелементів, які знижують вплив етилового спирту на внутрішні органи.

Фахівці говорять про те, що сік потрібно використовувати не для запивки, а для приготування алкогольних коктейлів. Краще з них, наведені нижче:

  • горілка з апельсиновим соком – співвідношення один до трьох;
  • горілка з томатним соком – співвідношення один до двох;
  • горілка з журавлиною – пропорція один до двох;
  • горілка і вишневий або гранатовий сік – співвідношення один до трьох.

Знаючи, як правильно закушувати горілку, можна позбавити себе від неприємних симптомів похмілля, на наступний ранок після застілля. Багато хто з перерахованих страв допоможуть не тільки прикрасити святковий стіл, але і розкрити смак алкоголю по-новому.

За темою:  У чому користь алкоголю в малих дозах

MAXCACHE: 0.37MB/0.00568 sec