З чого роблять абсент: що це таке

Абсент — один з алкогольних напоїв, історія виробництва якого налічує кілька сотень років. Він був досить популярний в кінці дев’ятнадцятого століття. У проміжку з п’ятого по п’ятнадцятий рік минулого століття абсент був заборонений не тільки продаж, але і до виробництва. Ця кампанія носила характер захисту людей від згубного впливу цього напою. Складу абсенту сприяв розвитку залежності і був однією з причин появи різних видів галюцинацій.

За іншою версією, подібну кампанію розгорнули за підтримки будинків, які займаються виробництвом винних виробів. Популярність абсенту і величезне поширення призвело до розорення не одного винного дому. Крім того, дохід від продажу абсенту в кілька разів перевищував доходи від інших алкогольних продуктів. Історія цього напою цікава і дивна. Сьогодні цей спиртосодержащий продукт вільно продається в багатьох спеціалізованих магазинах, проте його склад має безліч відмінностей з початковою формулою.

Для того щоб усвідомити всю значимість абсенту для культури, достатньо уявити, що у Франції цей напій був значно популярнішим вина.

Склад

На питання, що таке абсент, багато хто відповість, що це суміш на основі полину і спирту. Але ця думка – досить поширена помилка. Насправді цей продукт настільки багатий кількістю компонентів, що перерахувати їх все досить складно. Для приготування абсенту використовуються три складових:

  • вода;
  • спирт;
  • трави.

Звичайно, перші два компоненти не викликають особливих запитань, а ось склад трав може стати досить цікавим відкриттям для багатьох людей. Більшість асоціацій пов’язані з тим, що напій абсент — це своєрідний самогон на основі полину. Безумовно, ця рослина використовується при виготовленні напою, але це далеко не головний компонент продукту.

Сьогодні для виробництва абсенту використовуються три обов’язкові компоненти: аніс, полин і фенхель. Три цих рослини — головна складова напою. Крім цього, кожен виробник має свій особливий рецепт, в результаті чого, склад доповнюється іншими рослинами і прянощами. Абсент, склад трав:

  • м’ята і меліса;
  • аїр і лакриця;
  • коріандр і петрушка;
  • ромашка і ясенець;
  • дягель і звіробій.
За темою:  Скільки відсотків алкоголю в шампанському

Сьогодні існує більше десятка рецептів для приготування цього різновиду алкоголю. Кожен рецепт передбачає використання трьох головних компонентів і різних добавок для посилення смаку. Вік подібних рецептів може обчислюватися сотнями років, проте їх актуальність анітрохи не знижується.

З моменту першого розливу і по сьогоднішній день складу абсенту не справив критичних змін, однак саме виробництво придбало нову спрямованість. Головне завдання виробників, знизити кількість вмісту в напої «туйона». Саме ця речовина є причиною виникнення галюцинацій при вживанні спиртного.

Фахівці відзначають наступний цікавий факт. Незважаючи на те що полин використовується для приготування багатьох алкогольних напоїв, більшістю людей ця рослина асоціюється саме з абсентом.

Особливості виробництва

Розповівши про те, з чого складається абсент, необхідно приділити кілька рядків про тонкощі його виробництва. Сучасна методика виготовлення відрізняється трьома основними факторами.

Перший фактор

У дев’ятнадцятому столітті абсент був саме спиртовою настоянкою, що містить у собі цілий букет трав і спецій. Сьогодні для виготовлення алкоголю застосовуються сучасні технології, які полягають у використанні не самих трав, а екстрактів. В результаті такої зміни, абсент втратив свій «отруйний» зелений колір щоб його повернути використовуються спеціальні барвники.

Другий фактор

Дуже важливо, щоб зміст «туйона» в готової продукції було якомога сильніше мінімізовано. Кожен розлив продукції супроводжується спеціальними тестами. Вся справа в тому, що дана речовина визнано наркотичним і здатне викликати залежність.

Третій фактор

Сьогодні абсент випускається не тільки в традиційному і звичному вигляді. В результаті використання певних додаткових компонентів, колір напою може бути змінений.

Види абсенту:

  1. Зелений – напій, який отримав назву «Зелена фея», виготовляється за традиційними рецептами.
  2. Чорний – для виготовлення цього виду використовується не сама полин, а її коріння.
  3. Червоний – для отримання цього кольору напій додаються плоди граната.
  4. Жовтий – це колір напою досягається як шляхом витримки, так і додавання певних барвників.
За темою:  Чим закушують червоне вино: напівсолодке, сухе

Саме ці три зміни торкнулися виробництва напою. В іншому методика залишилася в первісному вигляді. Після того як спиртовий настій виготовлений, всю отриману рідину відправляють на дистиляцію. В отриманий продукт додається барвник, і напій розливається в тару.

Ефект

Настав час відповісти на питання: «абсент, що це таке?». Дослідники говорять про те, що дія цього напою більш властиво наркотиків, ніж алкоголю. Ефект від вживання може бути абсолютно різним і залежить від стану організму. Після вживання абсенту людина може відчути деяку розслабленість і ейфорію, однак та ж доза для іншої людини може стати причиною неадекватної поведінки і нападів безпричинного сміху.

Цей продукт іноді змушує людей робити дивні вчинки. Людина може відчувати сильну агресію і проявити буйность характеру. Подібні ефекти залежать від емоційного стану людини і навколишнього його обстановки.

Вживання напою часто супроводжується проблемами зі зоровим сприйняттям. Зір людини значно звужує свої поля, стає важко відрізняти кольори. Змінюється і сприйняття форм навколишніх об’єктів. Один з головних ефектів подібного алкоголю – зниження больового порогу. Перед вживанням напою потрібно знати з чого роблять абсент і як високо в ньому зміст туйона».

Культура пиття

Абсент володіє сильним гірким присмаком. Для того щоб знизити цей присмак, напій додається холодна вода через цукровий кубик, який лежить на спеціальній ложці. Вода, що пройшла крізь цукор розбавляє напій, приховуючи гіркий аромат. Існує думка, що наявність цукру в напої здатне збільшити дію «туйона» на організм.

Додавання води змінює колір напою. Він може стати більш прозорим жовтим або зелених відтінком. Для того, щоб розбавити алкоголь правильно, треба скористатися формулою. На склянку алкоголю використовується чотири частини води і одна частина абсенту. Допускається і додавання лимона, щоб перебити гіркий присмак.

За темою:  Як називається пиво з горілкою: що буде, якщо змішати

Запобіжні заходи

Не варто зловживати алкогольними продуктами, так як це призводить до появи залежності. Від вживання абсенту слід відмовитися вагітним жінкам і матерям грудних дітей. Зловживання рідинами на основі полину можуть сприяти розвитку таких неприємних симптомів, як: проблеми з порушенням сну, тремор кінцівок, судоми і депресія.

MAXCACHE: 0.38MB/0.00478 sec