Безалкогольне пиво під час вагітності на ранніх строках

Вагітність – період дуже непростий і складний. І непередбачуваний, адже в цей час майбутня матуся відрізняється незвичайними бажаннями, особливо в смакових пристрастях. Дуже багатьом беременяшкам шалено хочеться скуштувати пива. Але, знаючи про те, що алкоголь є неприпустимим, деякі дами замислюються про вжиття ароматного еля без змісту градусів.

А чи можна вагітним безалкогольне пиво, не зашкодить майбутньому малюкові такий напій? Адже при його виготовленні використовуються деякі синтетичні сполуки. Або ж воно все-таки безпечне? У цьому питанні варто розібратися.

Як виробляють пиво маркування «безалкогольне»

Щоб зрозуміти, чи шкідливо безалкогольне пиво вагітним, слід з’ясувати процес його виготовлення. Як його роблять і що додають? Виробники використовують різні способи, щоб надати пивного напою, не містить спирт, схожість із звичайним пивом. Про ці нюанси необхідно знати, тим більше майбутній матусі.

Спеціальні дріжджі. При виготовленні такого пивного напою застосовуються спеціально створені дріжджі. Вони вміють бродити, але при цьому процесі не утворюють етанол. Такий спосіб дійсно дозволяє приготувати цілком безпечний напій.

Але використовують його дуже рідко, це вимагає застосування спеціального, дорогого обладнання та сировини. Безалкогольне пиво, виготовлене при використанні подібної технології, є рідкісним і дорогим.

Переривання фракції бродіння. Більш дешевий метод приготувати безалкогольне пиво – це перервати бродильний процес на тому рівні, коли ще концентрація етанолу невелика. Підсумком стає пивний напій з абревіатурою «безалкогольний». Але тікам його назвати можна лише умовно.

У будь-якому безалкогольному пиві міститься хоч і мізерний, але відсоток алкоголю. Частіше його концентрація варіюється в межах 0,5—1,5%.

Такий ель вважається і є найпоширенішим і доступним. Його продають в будь-якому маркеті, позиціонуючи, як безалкогольне. Але навіть мінімальний вміст спирту стає убивчим для тільки починається розвиватися малюка. Особливо якщо пити його регулярно і багато.

Випарювання етанолу. Є і ще одні, найбільш дешевий спосіб перетворити звичайний пивний напій у безградусный. В технологічному процесі застосовується метод випаровування етилового спирту з класичного пива.

Такий процес трохи порушує пивний смак, який технологами доводиться відновлювати і коригувати. Це робиться шляхом додавання до складу напою різних консервантів і підсилювачів смаку.

Безалкогольне пиво, вироблене за технологією випаровування спирту, вважається найнебезпечнішим напоєм для вагітної жінки.

Припустимо, при створенні ілюзії рясної піни використовують кобальт. Кобальтовий стабілізатор провокує розвиток різних патологій при внутрішньоутробному формуванні плоду. Таке безалкогольне пиво під час вагітності на ранніх термінах може спровокувати різні каліцтва і генні порушення у дитини.

Озброюємося здоровим глуздом

Безалкогольне пиво під час вагітності слід повністю виключити з меню майбутньої мами, особливо на терміні до 13 тижнів. Це час, коли у дитини відбувається закладка життєво важливих органів. Хімікати, ароматизатори і стабілізатори, що входять до складу такого еля, самим негативним чином позначаються на розвитку плоді.

Тим більше утриматися від вживання пивного напою без заявлених градусів слід, якщо майбутній матусі належить лікування антибіотичними засобами. Антибіотики лікарі при вагітності призначають у самому крайньому випадку, а прийом навіть мінімальної пивний дози зводить нанівець усі лікування.

Безалкогольне пиво під час вагітності у другому триместрі

Жінки, розумно ставляться до свого самопочуття і бажають народити абсолютно здорову дитину, абсолютно виключають під час вагітності всі потенційно небезпечні напої. Навіть безалкогольне пиво, виготовлене з безпечної технології, несе загрозу як матері, так і майбутньої дитини. Найчастіші причини відмови від вживання хмільного еля полягають у наступному:

  1. У безалкогольного пива тривалий час придатності (вивчіть етикету). Такий термін зберігання можливий лише в разі додавання в напій консервантів. Ці хімічні сполуки, потрапивши в вагітний організм, можуть спровокувати відшарування плаценти і привести до викидня.
  2. Ель славиться своїм сечогінною дією. Це вкрай небажано для жінок в положенні. Особливо якщо у вагітних є проблеми з нирками.
  3. Після пивка тягне закусити чим-небудь солоним. Всілякі і такі апетитні сухарики, чіпси, рибка категорично заборонені до вживання в процесі виношування малюка. У таких виробах значно завищена концентрація солі. Це сприяє появі стійких і численних набряків і розвитку гестозу.
  4. У безалкогольному еле є багато газів, що заподіює додаткові незручності і дискомфорт майбутньої матусі. Метеоризм, бурчання, відчуття важкості, здуття живота. Серйозний дискомфорт відчуває і дитина в утробі.
  5. Хміль у своєму складі містить підвищену кількість фітоестрогенів. Цей натуральний гормон хоч і максимально наближений до людського, але його вживання вкрай небажано жінкам, особливо вагітним. Надлишок фітоестрогену в жіночому організмі призводить до появи різноманітних патологій і несе небезпеку нормальному розвитку дитини.

Ось ми і відповіли на питання, чи можна вагітним пити безалкогольне пиво – не можна! Якщо вам все ще важко подружитися з власним розумом, згадайте, що ви несете відповідальність не тільки за себе, але і за нову майбутню життя, яке тільки зароджується в материнському організмі. Здоров’я вашому малюкові!

За темою:  Чому товстіють від пива