Як впливає пиво на чоловічий організм

Пиво, ароматний хмільний ель є найпопулярнішим слабоалкогольним напоєм сучасності. Освіжаючий смак, тонізуючу дію і натуральні екстракти, які використовуються при створенні еля і завоювали загальну любов і популярність.

Але як впливає пиво на чоловічий організм, на цю тему повно усіляких страшилок. Знавці і цінителі тверезого способу життя лякають любителів бурштинового еля перетворенням чоловіка в жінку з-за дії фітоестрогенів, що входять в пивній складу. Настала пора розвіяти численні міфи і з’ясувати шкоду і корисність еля.

Склад бурштинового напою

Пиво – створення багатолике і різноманітне. Це найпоширеніший продукт з числа алкогольних, який виробляють світові спільноти. Воно представлено в безлічі видів, різних по міцності і смаковим якостям. Але основний склад пивний рідини незмінний. Це:

  • вуглеці (4-5%);
  • дріжджі (до 30%);
  • етиловий спирт (1-12%);
  • очищена вода (90-93%);
  • азотні речовини (0,2—0,5%);
  • незначна кількість органіки, мінералів і вітамінізованих сполук.

Пивне сусло, як самостійне з’єднання – речовина корисне, що славиться заспокійливу, бактерицидну і снодійним дією. Але підсумкове похідне пивоварів не можна назвати абсолютно нешкідливим продуктом вже за рахунок вмісту в ньому етанолу. Зловживання пивними напоями (особливо міцними) обов’язково позначиться на самопочутті і здоров’я.

Кожен сорт бурштинового хмелю фахівці підрозділяють на декілька типажів. При оцінці пивний користі/шкоди враховуються такі критерії:

  1. Головний інгредієнт у складі. При виробництві сусла можуть використовувати кукурудзу, рис, ячмінь чи пшеницю. Деякі виробники займаються випуском екзотичного пива, використовуючи для цього банани, траву, фрукти, овочі та молоко.
  2. Метод бродіння. Пиво розрізняється по низовому бродіння (при зниженій температурі +4—9⁰) та верхового (температурний режим для бродіння підтримують на рівні +15—25⁰ С).
  3. Колір. Шанувальника хмільного еля чекає багатий вибір з білого, світлого, бурштинового, темного, чорного і змішаного напою.
  4. Фортеця. Переважна більшість сортів класичного пива мають міцність до 6% етанолу, але є і легкі види (з фортецею 1-2%), безалкогольні (до 1%) і «могутні» сорти, де фортеця доходить до 14%.
За темою:  Кров при блювоті: причини, що це може бути

Як діє пиво на організм

Все корисно в міру. Пивний напій спочатку створювався для користі організму, адже при виготовленні еля бралися тільки виключно натуральні компоненти. Пиво у великій кількості містить такі речовини, без яких організм не зміг би нормально функціонувати:

  • амінокислоти;
  • ефірні масла;
  • органічні кислоти;
  • вітаміни РР і групи В;
  • мікроелементи калію, кремнію та кальцію.

Також пиво, всупереч поширеній думці, володіє зниженою калорійністю (близько 40 ккал на 100 мл напою). Це робить його набагато корисніше того ж фруктового соку (за складом цукру). Чоловічому здоров’ю пиво здатне принести користь, але тільки в разі помірного споживання:

  • покращує метаболізм;
  • нормалізує склад крові;
  • стабілізує роботу міокарда;
  • регулює водно-сольовий баланс;
  • перешкоджає виникненню каменів у нирках і жовчному міхурі.

Лікарі навіть рекомендує вживати бурштиновий хміль при діагностованої хвороби Альцгеймера, онкології, атеросклерозі, туберкульозі, тривалому кашлі. Доведено, що нефільтроване пиво підвищує в кілька разів регенерацію шкіри і сприяє омолодженню шкіри. Але немає добра без лиха.

«Бурштиновий руйнівник»

Вплив пива на чоловічий організм може призвести до неприємних наслідків. Навіть такий солідний перелік пивних достоїнств не применшує його шкідливості, яка зростає із-за непомірного вживання. У чому небезпека постійного споживання пива?

  1. Серцеві проблеми. Спостерігається серйозне розширення порожнин серця, потовщення стінок органу. В результаті чого відбувається необоротне відмирання клітинної тканини. Такий розвиток подій зачіпає і кровоносну систему – любителі еля часто стикаються з варикозом і гіпертонією.
  2. Мозкові порушення. З-за негативного впливу спирту, який перебував у складі хмелю, починає глобальне руйнування мозкових клітин. Це загрожує падінням працездатності, уповільнення розумових процесів, погіршення пам’яті і реакцій.
  3. Захворювання печінки. Все той же спирт поступово руйнує печінку. При постійному і надмірному споживанні хмільного напою починає розвиватися печінкова дистрофія. Вона обумовлюється розростанням жирової тканини в печінковому органі і відмиранням гепатоцидов. Це призводить до смертельного цирозу.
  4. Страждають суглоби. З-за великої кількості рідини, регулярно надходить в організм, страждає суглобова тканина. Починаються набряки, розвиваються запальні процеси. Особливо страждають колінні чашечки.
  5. Травна система. Пивне непомірне узливання негативно позначається на роботі всього ШКТ. Починаються проблеми в роботі залозок, що продукуються травний сік. Підсумком стає непереваемость їжі і хронічні шлункові запалення. А це вже загрожує появою онкологічних процесів.
За темою:  Що таке алкогольна кома та її наслідки

Чоловіки, які вважають себе сильними особистостями, у яких «все під контролем» занадто легковажно ставляться до такого «слабенькому» напою. Це створює помилкове враження, що брати пиво можна в будь-якій кількості. Покаранням такої необачності стає пивний алкоголізм з усіма витікаючими сумними наслідками.

Пивні жіночі гормони – міф чи правда?

При виготовленні пива пивовари використовують шишки хмелю. Вони надають янтарному напою знаменитий, специфічний гіркуватий присмак. Хмелеві шишечки містять фітоестроген 8ПН (або 8-пренилнарингенин). По природному, природному складу це речовина дуже близько до жіночого гормону естрогену.

Так що жіноче вплив пива на організм чоловіки є істиною. Щодня, разом з пивком людина випиває і певну дозу гормону, який поступово впливає на чоловічий організм далеко не кращим чином.

Фітоестроген поступово придушує й усуває продукування гормону чоловіків тестостерону, а дозу жіночого естрогену підвищує. В результаті чоловічий організм зазнає внутрішню перебудову, що охоплює практично всі органи.

Зміни починаються потихеньку, згодом стаючи дедалі виразніше і візуально помітними. У чому це виражається:

  1. Поступово скорочується продукування сперми. Відбувається різке погіршення її якості. Падає потенція, знижується лібідо, підсумком стає повна імпотенція.
  2. Чоловіче тіло набуває жіночі обриси. Накопичується жировий прошарок в області очеревини (знаменитий «пивний» живіт), сідничних і стегнових зонах. Збільшуються грудні залози. Пивні любителі практично завжди стикаються з часом з ожирінням.
  3. Організм починає змінюватися на генному рівні. Характер особистості помітно змінюється, виявляється м’якість, притаманне особам жіночої статі, слізливість. Відбуваються порушення в психіці.

Але всі такі жахливі наслідки чоловік отримає лише при непомірному, «жадібного» і щоденному споживанні пива. Цей бурштиновий напій хороший для організму лише при правильному дозуванні.

Як пити пиво «з розумом»

Безпечна доза хмільного еля була визначена ще в часи похмурого Середньовіччя. Парацельс, знаменитий цілитель тих часів, вказав гранично допустиму для чоловіка дозу пива: вона становила 2 гуртки в добу.

За темою:  Скільки алкоголю в безалкогольному пиві

Але, враховуючи, що пивний склад суттєво змінився, сучасні пивоварні додають в хмільний напій більше етилового спирту і інших інгредієнтів, уроки Парацельса не підходять нашої дійсності.

Норма споживання сучасного пива для чоловіка вираховується, спираючись на масу тіла людини. Вона становить 1 грам еля на кожен кілограм ваги.

Наприклад, стандартний сучасний чоловік у 75-80 кг може без побоювання за своє дорогоцінне здоров’я, випивати близько 2 літрів пива на тиждень. Щоденне споживання хмільного напою неприпустимо. Шкода пива для чоловіка прихований в кількості та надмірності споживанні еля. Пам’ятайте про це!

MAXCACHE: 0.38MB/0.00455 sec