Користь нефільтрованого пива

Пиво – один з видів алкогольних напоїв, який отримав величезну популярність у всьому світі. Щодня випивається більше десяти тисяч літрів пінного. Існує більше десятка різновидних сортів, які різняться методикою приготування і використовуваними інгредієнтами. Один з найбільш популярних сортів – це нефільтроване або «живе» пиво. Що це за продукт, і чим корисно нефільтроване пиво ми розглянемо нижче.

Чому пиво живе

Завдяки особливій технології виробництва, нефільтроване пиво збагачене вітамінами. Його нормоване споживання надає позитивний ефект на шкірні покриви, а також волосся і нігті. Вітаміни, отримані організмом з цього продукту, що беруть участь в обміні речовин і надають організму більше енергії.

Крім вітамінів, напій містить у собі різні кислоти, які, потрапляючи в шлунок, допомагають йому переробляти білок. Ці кислоти мають подібний склад з шлунковим соком. У пиві також містяться антиоксиданти. Ці речовини корисні тим, що зміцнюють серцевий м’яз, запобігаючи розвиток серйозних патологій.

Серед інгредієнтів пінного знаходяться такі метали, як залізо, магній, калій і мідь. Випиваючи всього одну пляшку протягом дня, людина задовольняє добову потребу організму в цих речовинах, більш ніж на сорок відсотків. Нормоване споживання цього виду алкоголю допомагає нормалізувати обмін речовин, стабілізувати тиск і зміцнити систему судин.

Також потрібно відзначити і низьку калорійність нефільтрованого сорту. На сто міліграмів напою припадає близько сорока кілокалорій. Користь нефільтрованого пива поширюється на роботу багатьох внутрішніх органів, але ненормований вживання напою може мати і негативні сторони.

Методи виготовлення

Нефільтрований сорт пінного готується з рослинних продуктів. Для його виготовлення не використовується термічна обробка, консерванти, стабілізатори піни і смаку. У зв’язку з цим, такий напій можна пити в цілях збагачення організму різними корисними речовинами і вітамінами.

За темою:  Безалкогольне пиво під час вагітності на ранніх строках

Один з недоліків такого пива полягає в терміні його «життя». З моменту розливу і до вживання повинно пройти не більше семи днів. Саме цим фактором і пояснюється, що випуском нефільтрованого пива займаються далеко не всі пивоварні.

Багато з тих, хто пробував такий сорт пива, напевно помічали невеликий осад і каламутність на дні пляшки. Причина цих явищ полягає в тому, що комбінація з хмелю та солоду не проходить фільтрацію. При очищенні пиво може втратити всі свої корисні властивості.

Якщо до такого продукту застосувати технологію очищення, то збільшиться термін зберігання напою, але всі його позитивне властивості будуть безповоротно втрачені.

Екскурс в історію

Користь і шкода нефільтрованого пива були описані середньовічним вченим Парацельсом. Цей лікар першим вивів формулу, пов’язану з безпечною дозою напою. На його думку, кожна людина повинна вживати не менше двох літрів напою в добу. Що цікаво, якщо дотримуватися його вчення сьогодні, то незабаром можна стати пивним алкоголіком. Так в чому ж різниця між минулим і сьогоденням?

На думку вчених, при складанні таких завдань багато не враховують такий фактор, як умови життя. У ті далекі часи людина жила в екологічно чистих умовах.
Крім цього, основний раціон становила їжа багата білками і жирами. Ці два компоненти допомагають організму засвоювати живе пиво без певної шкоди. Також потрібно брати до уваги, що продукти не містили в собі хімікатів.

На відміну від сьогоднішнього дня, люди того часу щодня виконували велику кількість фізичних навантажень. Більшість з середньовічних людей займалися роботою більше дванадцяти годин на добу. Тому два літри живого пива вважалися в ті часи лише способом втамування спраги. Постійна активність перешкоджала відкладенню жирових запасів і збільшувала швидкість метаболізму.

За темою:  0,4 проміле: це скільки випити алкоголю

Незважаючи на те що пиво відноситься до категорії слабоалкогольних напоїв, відсоток людей, які відчувають залежність від його вживання, з кожним роком тільки зростає. Ця проблема зачіпає кожен шар населення і майже всі вікові групи. Вживання пива, носить регулярний характер протягом декількох років сприяють появі алкогольної залежності у важкій формі. Для того щоб «спитися», чоловікам достатньо п’яти років, а жінкам всього два роки.

Це пояснюється тим, що сучасна людина витрачає мало енергії. Сьогодні щоденна норма пива становить лише половину літра. При цьому потрібно враховувати такі нюанси, як статева приналежність, вік і наявність хронічних захворювань.

Про шкоду надмірного вживання

Щоденне вживання нефільтрованого пива може стати причиною розвитку таких патологій:

  • розвиток залежності на тлі зловживання алкоголем;
  • проблеми в роботі серцево-судинної системи;
  • атрофія нейронів деяких відділів головного мозку;
  • проблеми з центральною нервовою системою;
  • зміна обсягів серцевого м’яза;
  • проблеми з нирками;
  • гормональні збої.

Дуже часто можна почути питання про те, яке пиво корисніше фільтроване або нефільтроване. Якщо розглядати їх вплив на організм зі сторони складу напою, то можна сказати про користь нефільтрованого сорту. Воно не містить в собі різних шкідливих домішок і хімікатів. Але навіть пиво, виготовлене з рослинних компонентів, може мати безліч неприємних наслідків при ненормованому споживанні.

MAXCACHE: 0.37MB/0.00409 sec