Що краще пити пиво або горілку

Наближаються свята, неважливо які, важливо, що буде присутній на столі, який алкоголь вибирати. Адже У нас не прийнято, на жаль, просто зустрічати гостей хлібом-сіллю. Обов’язково слід розбавити багате частування спиртним. І постає закономірне питання – що віддати перевагу.

Найпопулярнішими алкогольними напоями в нашій країні є горілка і пиво. Дані алконапитки однаково люблять як жінки, так і чоловіки. Так чим поїти і пригощати? А що шкідливіше: пиво чи горілка, може, варто взагалі прикрасити стіл вином?

Що краще пити: пиво чи горілку

Щоб оцінити обидва даних алкогольних напоїв і зробити остаточний вибір, необхідно дати їм порівняльну характеристику. Якщо досконально вивчати склад спиртного, можна зробити висновок про те, що найбільш шкідливим для здоров’я виявиться все-таки пиво.

Ми порівнюємо чисту, натуральну горілку, без будь-яких барвників та консервантів, що складається лише з етилового спирту і дистильованої води. А ось про «чистоту» пива говорити складно. У складі хмільного напою у великій кількості включаються різні аромадобавки, барвники, консерванти.

У сучасному пивному виробництві залишилися лише лічені на пальцях виробники, що займаються виготовленням «живого» пива, за старовинними технологіями. В основному у даний продукт, в цілях здешевлення додаються різні шкідливі інгредієнти.

Також приплюсуйте сюди перевірений і доведений факт, що споживання хмелю провокує в організмі бурхливий викид в кров дофаміну. Це гормон задоволення, завдяки якому пивному любителю хочеться покуштувати бурштиновий хміль знову і знову. Саме тому люди так швидко набувають пивну залежність і стають пивними алкоголіками.

Що говорить печінку

Незважаючи на приємний аромат і приємний смак пивний напій вкрай згубний для роботи печінкового органу. Дане твердження базується на розгляді ферментних процесів, що відбуваються в організмі:

  1. При попаданні в шлунок пиво провокує активне продукування ефірів.
  2. Дані сполуки є токсичними та отруйними. Саме вони порушують нормальну роботу печінки.
  3. Не меншої шкоди завдають і сивушні масла (особливо якщо не фільтроване пиво). Ці сполуки дуже небезпечні. А ось в чистій горілці сивушних масел немає – це спиртне проходить в процесі виготовлення через стадії технологічної очистки.
За темою:  Про шкоду алкоголю на організм людини

Але для печінки згубна і горілка. Особливо при її великій і надмірному споживанні. З-за впливу етанолу відбувається масова загибель гепатоцидов (клітини печінки). Що в підсумку призводить до появи запальних процесів та формування захворювань аж до цирозу і алкогольного гепатиту. Так що сказати, що шкідливіше для печінки: горілка чи пиво, не представляється можливим. Шкідливий будь-який напій, що містить етанол.

Думка репродуктивної системи

Містяться в еле фітоестрогени (вони з’являються з-за використання при приготуванні ароматного напою шишок хмелю) є аналогами жіночого гормону. При попаданні естрогену в організм чоловіка страждає репродуктивна система, так як в цьому випадку виробництво чоловічого гормону тестостерону значно зменшується. У активно і довго чоловіків, що п’ють пиво спостерігається зміни у фігурі за жіночим типом:

  • пивний живіт;
  • падіння лібідо;
  • зменшення оволосіння;
  • зміна тембру голосу;
  • жирові відкладення в області талії і стегон.

Для жінок надлишок естрогену також ні до чого доброго не приводить. Ця добавка може порушити нормальний місячний цикл і негативно вплинути на дітородні функції. Але і про горілку можна сказати дуже багато негативного. Етанол, незалежно від того, в якому напої міститься, однаково руйнівно впливає на системи тіла.

«Сповідь» шлунка

Нудота, блювання, печія, розлади стільця, відрижка і газоутворення. Це все справа рук етилового спирту. А він міститься в пиві, так і в горілці. Органи травлення страждають не тільки від етанолу, а й від сивушних масел. Як і пиво, так і горілка в рівних ситуаціях здатні спровокувати розвиток різних патологічних процесів в роботі ШЛУНКОВО-кишкового тракту. Аж до появи там активних ракових клітин.

Горілка особливо небезпечна при наявності виразок у органах травлення. Їдка агресивна рідина може викликати серйозне загострення, і навіть прорив виразки. Але зате горілка не містить отруйних сивушних масел і консервантів, які стають винуватцями діареї та дисбактеріозу.

За темою:  Алкоголь і епілепсія: наслідки, лікування, відео

Так що краще пити

У даному випадку варто розглянути обсяг і періодичність випивки. Якщо вибір стоїть напередодні застілля, де просто не можна не випити багато, перевагу краще віддати чистою і натуральній горілці. Дане міцне спиртне апріорі не можна перебрати, особливо раніше непитущому людині. Він просто відключиться.

А ось пивом можна і перенасититься. Володіючи меншою градусністю, хміль зазвичай і п’ється у великій кількості, там рахунок іде вже на літри. До речі, після пива ранкове похмілля особливо болісно і неприємно. Це пояснюється все тими ж консервантами, ефірів та сивушними маслами.

Висновки

Аналізуючи і досконально порівнюючи обидва алкогольних напою, дуже складно зробити однозначний і певний висновок. Начебто горілка – продукт набагато природніша, ніж сучасне пиво. Але ж там і значно підвищена концентрація отруйної етанолу.

Обидва даних спиртних напою однаково згубні для шлунка, печінки, мозку, репродуктивної і травної системи. Крім того, дані види спиртного (у разі їх зловживання) можуть обернутися для людини і сумними наслідками для психічної системи, викликавши галюцинації та розлади психіки.

В обох варіантах кінцевим результатом стає розвиток алкоголізму і наступні сумні наслідки для всього організму. Так що краще пити? Чисту воду, соки, домашні компоти і морси. А з приводу алкоголю остаточний вибір залишається за людиною, важливо тільки не втрачати самовладання і вживати алкоголь лише в мізерних кількостях.

MAXCACHE: 0.38MB/0.00446 sec