Скільки алкоголю в безалкогольному пиві

Реклама, яка постійно крутиться по ТБ, говорить про те, що вживання безалкогольного пива повністю нешкідливо й безпечно. Однак для його виготовлення використовуються такі самі технології, що й при готуванні звичайного хмільного напою. Регулярне вживання великих доз подібних напоїв, таїть у собі не менше небезпеки, що і вживання міцного алкоголю. Давайте розберемо, є алкоголь у безалкогольному пиві, вивчимо технології, що використовуються для його виготовлення, а також розглянемо вплив містяться в ньому компонентів.

Так чи є алкоголь в безалкогольному напої?

В сучасних процесах пивоваріння використовуються високі технології, майже все виробництво в даній промисловості засноване на автоматиці. Такий підхід дозволяє не тільки підвищити кількість продукції, але і створювати абсолютно нові продукти. За якесь десятиліття до звичних темним і світлим сортам «пінного» додалися такі сорти, як нефільтроване пиво і навіть пиво з ароматичними добавками.

Один з відносно нових продуктів на даному ринку – це безалкогольне пиво. Виходячи з назви стає зрозуміло, що цей продукт не містить серед своїх компонентів етиловий спирт, а значить його вживання не шкодить здоров’ю. Але чи так це насправді?

Виробники не роблять ніякої таємниці з методики приготування цього продукту. Для приготування цього сорту використовуються ті ж компоненти, що і при приготуванні інших сортів. Склад, інгредієнти і навіть автомати для пивоваріння використовуються ті ж самі. Виникає питання, так в чому ж різниця?

Давайте розглянемо, що таке безалкогольне пиво. Якщо не заглиблюватися у виробничі нетрі, то можна сказати про те, що даний продукт проходить набагато більше різних стадій очищення та фільтрації. Подібні заходи допомагають знизити кількість спирту в готовому продукті. Як стає ясно, ключове слово в цьому питанні, саме «знизити».

Готовий продукт відправляється в спеціальну лабораторію, де фахівці проводять певні проби і здійснюють заміри. Існують певні стандарти, за якими вміст алкоголю в безалкогольному пиві не повинно перевищувати одного відсотка. Коли продукт повністю відповідає необхідним параметрам, партія відправляється на розлив.

Виходячи з цього, можна говорити про те, що мінімальні дози алкоголю є і в безалкогольному продукті. Саме тому дуже важливо ставитися до його вживання дуже обережно. Виробничі машини не в змозі створити пінний напій повністю без алкоголю. Скільки градусів у безалкогольному пиві підкаже етикетка банки або пляшки, так як подібна інформація повинна наноситься на алкоголь згідно ГОСТ.

До речі, в більшості рекламних роликів, про цей факт згадується, але настільки дрібним шрифтом, що візуально ми просто не здатні його розгледіти за короткий проміжок рекламного блоку.

Щоб розібратися яку небезпеку представляє вживання даного продукту, потрібно уважно вивчити його склад. Пам’ятайте про те, що для створення безалкогольного напою використовуються ті ж компоненти, що і для більш міцних аналогів. Для чистоти експерименту можна взяти в руки два сорти напою від одного виробника. Єдина відмінність у складі, яке ви зможете знайти – це кількість вмісту алкоголю.

За темою:  Стадії цирозу печінки

Чим небезпечне безалкогольне пиво

Переважна більшість споживачів подібних напоїв, знаходяться в повній впевненості того, що не піддають свій організм певної небезпеки. Більше того, в інтернеті можна знайти безліч статей про нібито користь вживання таких напоїв. На противагу цим статтям публікуються результати численних наукових досліджень, які говорять про зворотне. Шкоди від вживання безалкогольного пива є і він не настільки малий, як про це говорить реклама.

Звичайно, головна причина проблем зі здоров’ям на тлі вживання спиртних напоїв, вміст у них алкоголю. Етиловий спирт має руйнівний вплив на механізми роботи багатьох внутрішніх органів. Завдяки зниженню його кількості в безалкогольному пиві до мікроскопічних пропорцій, його вплив на організм зовсім не відчувається. Однак у цьому продукті містяться й інші, не менш шкідливі компоненти. Кожен з них має вплив на ендокринну систему, серцевий м’яз і стан судин.

Один з таких продуктів, — це хімічний елемент — кобальт. Він використовується для того, щоб піна напою вийшла більш густий і насиченою. Саме цей компонент має величезний вплив на роботу серцевого м’яза.

Існують ситуації, коли медичні фахівці забороняють вживання алкоголю з певних причин. Багато людей розуміють слово «безалкогольний» буквально, що призводить до того, що вони починають використовувати подібний продукт, як замінник.
Від вживання навіть безалкогольного пива слід відмовитися людям, що входить у наступні категорії:

  1. Люди з наявністю хронічних захворювань печінки та органів шлунково-кишкового тракту.
  2. Алкоголіки, які проходять курс лікування або мають в організмі «ушите» ліки.
  3. Люди, які страждають від порушень роботи нирок.
  4. Люди, що проходять курс антибіотиків або імуностимулюючих медикаментів.
  5. В окрему групу можна віднести дітей, підлітків, вагітних жінок.
За темою:  Як впливає пиво на чоловічий організм

Важливо розуміти, що і в період лактації потрібно стримувати свою тягу до подібних продуктів. Навіть невеликий обсяг спожитого продукту може стати причиною катастрофічних наслідків.

Слід розуміти, що не тільки вміст алкоголю в подібному напої веде до заборони на його вживання. При наявності певних захворювань, пов’язаних з системою судин і серцевого м’яза, подібний напій може стати причиною сильного навантаження на ці органи, що тільки посилить і без того не дуже гарне положення.

Комбінація з антибіотиків і пінних напоїв сприяє тому, що організм починає відчувати певні труднощі в боротьбі з хворобою. В результаті, безалкогольний напій стає досить міцною перепоною на шляху до здоров’я.

Руйнуємо міфи

Даний продукт для багатьох непитущих людей стає альтернативою міцного алкоголю. В результаті масової поширеності безалкогольного пива, навколо цього напою зібралося досить багато різних міфів. Наскільки вони правдиві, ми зараз і розглянемо.

Перший міф пов’язаний з тим, що вживання безалкогольного пива набагато безвредней, ніж вживання його більш міцних аналогів. За даними досліджень, все йде зовсім інакше. Різниця між цими напоями полягає лише в тому, що в них міститься різний відсоток алкоголю. В результаті численних фільтрацій, з готового продукту видаляються не тільки спирти, але і частина смакових якостей. Для їх відновлення в пиво додаються різні ароматичні добавки, консерванти і стабілізатори смаку.

Крім цього, потрібно пам’ятати про те, скільки алкоголю в безалкогольному пиві. Звичайно, ця кількість є досить малим, однак навіть один відсоток алкоголю здатний додати свій вклад в негативний вплив подібних напоїв на організм.

Не існує залежності від «пінного без градуси». Дане твердження також є міфом. За даними проведених досліджень, науково доведено, що подібний продукт має певний вплив на мозкові відділи, що відповідають за отримання задоволення. Регулярне споживання напою призводить до того, що з’являється потреба у збільшенні дозування. Саме це і призводить до формування залежності.

Також дуже часто говорять, що безалкогольне пиво не провокує розвиток хвороб, пов’язаних з вживанням алкоголю. Для відповіді на це питання, варто згадати про те, що склад напою повністю ідентичний більш міцному аналогу. Саме цей факт сприяє руйнуванню цього міфу. Безалкогольне пиво шкодить організму в тій же мірі, що і більш міцні сорти.

За темою:  Симптоми алкогольного психозу

Вплив пива на організм вагітної жінки

Для початку, давайте будемо чесні, популярність алкогольних напоїв на території Росії настільки велика, що кожна третя людина часом не здатна встояти від спокуси випити пару келихів пива. Дана статистика стосується не лише чоловічої половини населення, але і жіночої.

У зв’язку з цим багато вагітні дівчата вважають вживання безалкогольного пива в даному положенні чимось природним. Деякі особи говорять про те, що це приносить користь організму. На відміну від них, медичні фахівці говорять про те, що подібні думки абсолютно недопустимі. На їх думку, при виборі між безалкогольних та алкогольних пивом, краще схилити своє рішення на користь останнього продукту, так як при його виготовленні використовується значно менша кількість різних консервантів і ароматичних добавок.

Деякі лікарі говорять про те, що в подібному положенні необхідно відмовитися від вживання навіть слабоалкогольних напоїв. На думку дослідників, наявність в організмі продуктів розпаду етилового спирту, може призвести до катастрофічних наслідків, серед яких:

  • загроза викидня;
  • поява різних аномалій у розвитку ембріона;
  • недолік кисню.

Подібні продукти є висококалорійними, що сприяє набору зайвих кілограмів, як самої матусею, так і її дитиною. Крім цього, в результаті дії пива на організм, порушується робота гормонів і мікрофлори шлунково-кишкового тракту.
Це призводить до значного зниження імунітету, який і так знаходиться під ударом. Внаслідок цього вірогідні появи різних алергічних реакцій у вигляді почервонінь і не припиняється свербежу.

Стійке бажання випити пива під час вагітності, говорить про те, що в організмі не вистачає певних мікроелементів. Їх можна отримати, вживаючи в їжу житній хліб і різні злаки. Важливо розуміти, що реклама створюється для залучення інтересу до певного товару і для того, щоб досягти своєї мети маркетологи йдуть на будь-які хитрощі.

MAXCACHE: 0.38MB/0.00801 sec