Скільки градусів у кефірі

Коли в серпні 2010 закон «Про безпеку дорожнього руху» зазнав ряд змін і доповнень внесених правок, це привело в замішання численну категорію осіб, що володіють власним автомобілем. Адже, відповідно до нової постанови, автолюбителя могли позбавити прав навіть при виявленні 0,01 проміле.

Це означало, що порушення фіксувалося навіть при концентрації у повітрі (при перевірці алкотестером) спиртових парів в обсязі 0,01 мг на літр повітря. Зростання порушень тоді різко зріс, адже етанол міститься в багатьох кисломолочних та інших продуктах і навіть сигарети. А скільки алкоголю в кефірі, його не варто вживати при майбутню поїздку?

Додаткові правки

Такі суворі обмеження викликали ряд численних і бурхливих дебатів, які закінчилися на користь автолюбителів. 2013 рік ознаменувався прийняттям в дію нового указу РФ за № 196-ФЗ, який набув чинності 1 вересня. Дане постанова дещо пом’якшувала наявний закон. Тепер ступінь сп’яніння при перевірці на алкотестери і проведення медекспертизи встановлювалася в наступних рівнях:

  1. У видихуваному повітрі концентрація спиртових парів допускалася до 0,16 проміле. Це відповідає 0,16 мг на літр видихуваних парів.
  2. При здійсненні медичної експертизи (здача кров на виявлення алкоголю) мінімальна доза етанолу становила 0,34 проміле. Або 0,34 мл на літр біоматеріалу.

Такі свідчення певною мірою компенсували виникають похибки при перевірці на сп’яніння, що проводилися раніше. Адже пари етанолу містяться навіть в навколишньому людини повітрі, так і в самому організмі.

Встановлено, що в людському організмі знаходиться ендогенний (внутрішній) спирт. Його концентрація різна і коливається в межах 0,03%-0,015%. Ендогенний алкоголь виробляється в тілі в результаті різних біохімічних реакцій.

Концентрація етанолу при видиханні повітря може збільшуватися і при ряді інших чинників:

  • маса тіла;
  • температура організму;
  • фізіологічні нюанси організму;
  • загальний стан особи на момент досліджень.
За темою:  Алкоголізм і пияцтво: в чому різниця

Збільшується рівень етанолу і після вживання різних кисломолочних виробів. Зокрема, кумису, айрану, кефіру, сироватки. Існуючий відсоток алкоголю в кефірі істотно впливає на показники алкотестера. Саме цей прилад і використовується для виявлення етилового спирту в повітрі, видихуваному людиною.

До речі, якщо рівень етанолу буде перевищений, а водій категорично заперечує свою причетність до вживання алкоголю, стверджуючи, що вміст спирту в кефірі, який він пив, надто велике, співробітники ГИБДД можуть відправити останнього на проведення медичного обстеження. При відмову водія від такого огляду, йому загрожує штраф у розмірі понад 30 000 рублів.

Особливості кисломолочної продукції

Визначаючи, скільки градусів в кефірі, не варто випускати з виду і інші вироби, які виробляються шляхом кисломолочного бродіння. А до них відносяться (крім кефіру):

  • Тан;
  • йогурт;
  • Айран;
  • шубат;
  • кумис;
  • ряжанка;
  • варенець;
  • кисляк.

Розглядаючи питання, чи є алкоголь в кефірі, варто детально вивчити технологічний процес виготовлення даної продукції. А зокрема, корисного і цінного для здоров’я кефірного напою.

Що таке кефір

Даний виріб є слабоалкогольним продуктом. Виробляють його шляхом змішаного бродіння (спиртового і молочнокислого). Сировина становить пастеризоване молоко, яке сквашується з використанням закваски. Основа закваски складає спеціальний кефірний грибок.

Знайомий всім любителям освіжаючого кефірного напою трохи гострий і тонізуючий смак виходить в результаті поєднання двох похідних:

  1. Молочної кислоти, яка накопичується з-за молочнокислого спиртового бродіння.
  2. Вуглекислоти, що утворюється при бродильному розщепленні спирту.

Кефір – продукт унікальний і дивовижний. На даний момент у продажу можна зустріти кефірну продукцію самого різноманітного виду та категорії. І кожен з видів по-своєму гарний і цілителів для людини. Наприклад:

  1. Продукція нежирного сорти допомагає очистити організм від надлишків рідини (що дуже корисно при хворобах серця, нирок, цукровому діабеті);
  2. Кефір одне — і дводенної витримки сприяє послабленню кишечника і його хорошому очищенню;
  3. А ось нові сорти продукції (Биомакс, Біфідок, Біфілайф, Биофилин) містять у складі багато біфідобактерій, вони стабілізують і відновлюють роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту, проводять профілактику алергій та дисбактеріозів, підвищують імунітет.
За темою:  Алкоголізм: це хвороба або розбещеність

Вміст алкоголю в кефірі буде різним, залежно від його різновиду. Але етанол наголошується в будь-якому вигляді кефіру продукту, незалежно від його жирності, фруктових добавок і наявності біфідобактерій.

Скільки алкоголю в кефірних напоях

У середньому концентрація етилового спирту в кефірі вкладається в межі 0,01—0,7%. Але, якщо кефірний напій довго стояв у відкритому вигляді і перекис, рівень етанолу може досягти 2,5—3%. Відсоток спирту залежить від категорії вироби і часу його заквашування:

  1. Легкий (одноденний і дводенний). Така продукція містить мінімум молочнокислих бактерій і спирту. Тому практично ніяк не впливає на обумовлену концентрацію етанолу.
  2. Міцний (триденний). А ось саме даний вид виробів може показати наявність етанолу при перевірці людини на алкотестері. До речі, лікарі не рекомендують споживатися триденний кефір особам, які страждають на непереносимість алкоголю.

Рівень етанолу залежить і від умов зберігання кефірного напою. Якщо продукт буде зберігатися в теплому місці, він починає закисати, збільшуючи тим самим рівень етилового спирту. До речі, в даному випадку навіть одне — і дводенний кефір придбає статус «алкогольного».

Вживання в їжу кефіру 2-тижневої давності при подальшій перевірці на алкотестері може дати свідчення в 0,2—0,3 проміле.

За стандартами ВООЗ етанол, що міститься в кефірної продукції, відноситься до наркотичних засобів. Непомірне споживання спиртовмісних напоїв може призвести до розвитку алкоголізму – хронічного і смертельно небезпечного захворювання.

Думка ВООЗ бурхливо підтримували активісти тверезого способу життя. Вони голосно заявляли про приховану загрозу алкоголізації нації шляхом поширення по країні кефірних виробів. Більше того, активісти посилено пропагували повна заборона на вживання кефіру дітям і вагітним, пояснюючи це загрозою виродження нації.

Ними навіть були приведені математичні розрахунки. Згідно з даними супротивників кефіру якщо людина в добу споживав близько 500-600 мл кефіру, то він отримував близько 35-40 г чистого етанолу.

За темою:  Можна пити пиво перед здачею крові

Пити чи ні

Так що робити? Кефір за твердженнями світил медицини, безумовно, хороший для людини. Його корисні і цілющі для здоров’я якості незаперечні. Але все завжди добре в міру. Якщо одним махом вжити 2-3 літри ферментованого кефіру, який зберігався більше 3-4 доби, людина отримає певну дозу сп’яніння. Тут навіть і медичний огляд буде говорити про грубе порушення правил.

Правда, через 1-2 години людина прийде в повну норму. Та й кефірний сп’яніння виражається лише в деякому почервонінні очей. На відміну від сп’яніння алкоголем, у разі «кефірного надлишку» людині не доведеться відновлювати роботу внутрішніх органів і ЦНС.

Кефір пити можна і потрібно, це один з відмінних способів підправити здоров’я. Але його краще вживати у свіжому вигляді і не перевищувати вказаних строків зберігання. Тим більше не варто куштувати кефір, який давно вже лежить в холодильнику у відкритому вигляді. І бажано продукцію міцної консистенції все ж не вживати відразу перед поїздкою, а почекати не менше 2-3 годин, щоб уникнути неприємностей.

MAXCACHE: 0.38MB/0.00779 sec